Skaraborgs Nämndemannaförening

Hej alla Nämndemän.

Nu är det dags för nästa öppna medlemsmöte.

Det kommer att hållas i Mariestad. Alla Nämndemän som vill är välkomna. Efter en del turbulens i Tingsrätten i Skövde så känns det bra att hälsa välkommen till personal från Häktet i Mariestad. Lika välkommen är Anders Eklind som är säkerhetsansvarig på Tingsrätten i Skövde.

Personalen från häktet kommer att berätta om sin verksamhet både på häktet och som häktesvakter på Tinget. Deras arbetssituation är ju lite speciell på grund av att de måste förflytta sig med den åtalade från häktet i Mariestad till Tingsrätten i Skövde.

Anders Eklind kommer att tala om säkerhetsarbetet på Tingsrätten.

Skaraborgs Nämndemannaförenings styrelse kommer också att närvara.

Ni är välkomna att ställa frågor och diskutera med oss alla.

När: 9 Maj Kl 18,00

Var: Mariestad. LO-lokalen, Komministergatan 16. (gamla brännvinsbacken)

Kör mot centrum i Mariestad. Vid torget kör mot hamnen förbi Swedbank. Första vägen till vänster efter Swedbank ligger Komministergatan, vägen är enkelriktad. Det finns parkeringar till höger bredvid Team Sportia.

Efter mötet så går vi ut och äter en bit mat som till viss del (50 kronor) sponsras av NMF

Alla är varmt välkomna till ett trevligt och givande möte.

Styrelsen Skaraborgs NMF

 

Hej alla Nämndemän.

Jag hoppas att påsken varit en stund för vila och rekreation. Själv var jag i Berlin och hälsade på barn och barnbarn. På vägen hem passerade jag Blåkulla och då tyckte jag att kände igen några av er.

Jag vill tacka er som kom till vårt medlemsmöte i Lidköping i Onsdags. Det är synd att inte fler valde att komma. Det var ett bra möte där Liz Åkerlund från Margretelunds ungdomshem pratade om sin verksamhet. Jag vill också passa på att tacka Anna-Karin Lundberg som kom och pratade om sitt arbete på Tingsrätten. Vi hade även en bra diskussion angående etik, klädsel och hur vi ska uppföra oss i en domsal. Nästa medlemsmöte är i Mariestad den 9 Maj kl 18,00. Då kommer förhoppningsvis Anders Eklind och personal från häktet i Mariestad. Boka denna kväll för ett intressant medlemsmöte.

Jag vill också passa på att ”puscha på” för utbildningen/seminariet vi har den 26 April kl 18,00 i Skövde, då Personskadeförbundet kommet och pratar om skador/olycksfall och misshandel. Bifogar fil. Anmäl er senast den 17/4 till

email hidden; JavaScript is required

eller

email hidden; JavaScript is required

Jag passar även på att påminna er som glömt betala in medlemsavgiften till Skaraborgs nämndemannaförening för år 2012. 250 kronor för aktiva eller 50 kronor som passiv medlem. 250 kr är detsamma som ett halvdagsarvode. Det kan ni göra på PG 40 67 19-5. Glöm inte att skriva ert namn. Jag vill passa på att tala om vikten att vara med i nämndemannaföreningen. Det är vår framtid som nämndemän detta handlar om. Vi måste bli starka och enade i denna fråga. Vill vi vara kvar som nämndemän eller ska vi ta död på oss själva med att vara passiva. Debatten kommer att fortsätta. Vill vi vara kvar som nämndemän så måste vi hålla ihop. Jag hoppas att det inte finns några nämndemän som inte vill vara nämndeman men som ändå är det.

Endast för administratörer